Cutremure stiri: 506

Ucraina își întărește prezența armată la hotarul cu Transnistria

13 mai. 2014,, 10:30   Societate
8955 18
Foto: vladtime.ru
Peste 100 de blindate ale armatei ucrainene au fost mutate săptămîna trecută din regiunile centrale ale Ucrainei în unitatea militară din orașul Kotovsk, comunică NOI.md cu referire la surse demne de încredere.

Kotovsk se află în nordul regiunii Odesa, la 50 km de hotarul cu regiunea transnistreană. În opinia observatorilor ucraineni, întărirea prezenței armate în această localitate este legată de creșterea pericolului militar din partea regimului prorus al nerecunoscutei RMN.

Potrivit observatorilor ucraineni, acest pericol a crescut după vizita efectuată pe 8-9 mai la Tiraspol a vicepremierului rus Dmitri Rogozin, care este cunoscut pentru declarațiile deloc diplomatice la adresa conducerii Ucrainei și Moldovei.

Nu inspiră liniște nici promisiunea lui Rogozin de a veni data viitoare cu un bombardier „Tu-160”, iar românilor de a le explica „cine sînt și ce cred oamenii despre ei”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав