Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Premierul român AMENINȚĂ Rusia cu avioane de luptă

13 mai. 2014,, 10:39   Externe
10800 40
Foto : agerpres.ro
Primul-ministru român, Victor Ponta, l-a criticat pe președintele Traian Băsescu pentru lipsa de reacție promptă și hotărîtă la acțiunile viceprim-ministrului Rusiei, trimisului special al președintelui Rusiei în Transnistria, Dmitri Rogozin, al cărui avion pe 8 mai a survolat nestingherit spațiul aerian al României în drumul spre Chișinău. Potrivit Ziare.com din 12 mai, Ponta a declarat că în locul comandantului suprem, el ar fi ridicat în aer avioanele de vînătoare pentru a forța avionul guvernamental rus să aterizeze.

Potrivit premierului român, nimeni de pe "lista neagra" a UE, unde se află și Rogozin nu au ce să intre sau să iasă prin România. "Vom avea grijă să fie așa", - a declarat Ponta, adăugînd că, spre deosebire de "Băsescu care se plimba prin țară" el va fi hotărît și va demonstra partenerilor occidentali că "pot conta pe noi".

Victor Ponta a declarat că decizia de a închide spațiul aerian al României pentru aeronava lui Rogozin, cînd se întorcea, pe 10 mai, la Moscova, a fost luată la nivelul guvernului și Ministerului de Externe. "Am gestionat exact asa cum trebuia să procedăm: respectînd angajamentele pe care România le are", - a rezumat Victor Ponta.

"Ponţii cei duri şi poantele", - a scris pe contul său de Twitter Dmitri Rogozin, comentînd declarațiile prim-ministrului român. "Atrag atenţia Ministerului rus al Afacerilor Externe asupra declaraţiei acestui politician român", - a declarat viceprim-ministrul rus.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?