Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Republica Moldova este un jucător-cheie în această parte a Europei – declarație

13 mai. 2014,, 17:26   Politică
31440 8
Foto: gov.md
Uniunea Europeană este pregătită să susțină Republica Moldova, în eventualitatea unor noi măsuri drastice adoptate de Rusia. Declarația aparține președintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, și a fost făcută în cadrul unui briefing susținut alături de premierul Iurie Leancă.

Oficialul european a precizat că Moldova este un jucător-cheie în procesul de menținere a stabilității în această parte a continentului european și un partener important al UE.

„UE ia în considerație noi măsuri de susținere a Republicii Moldova în domeniul comerțului, în cazul instituirii unor noi embargouri. Noi sîntem activi atunci cînd există probleme și sîntem gata să ajutăm. Sîntem pregătiți să intervenim și în cazul în care vor fi luate măsuri cu migranții moldoveni, dar sperăm să nu fie nevoie de aceste măsuri”, a precizat Rompuy.

Totodată, președintele Consiliului European a cerut statelor din regiune să respecte dreptul Republicii Moldova de a-și alege în mod independent vectorul de politică externă, suveranitatea și independența țării. Potrivit lui Rompuy, beneficiile și oportunitățile apropierii de UE vor deveni mai vizibile odată cu semnarea Acordului de asociere.

Amintim că Rompuy i-a adresat astăzi premierului Iurie Leancă invitaţia de a semna Acordul de asociere pe 27 iunie la Bruxelles.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?