X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

MAI din Ucraina: dezordinile din Odesa au fost organizate de un grup de extremiști

14 mai. 2014,, 01:38   Externe
8857 20
Foto: zn.ua
Cel puțin zece persoane și-au exprimat dorința de a coopera în cadrul anchetei privind tragedia care a avut loc pe 2 mai la Odesa, a declarat ministrul adjunct de Interne Serghei Cebotari.

"Astăzi, pot constata că zece oameni sau, probabil, deja mai mulți și-au exprimat dorința de a coopera cu ancheta. Ei confirmă că extremiștii au pregătit această operație pentru a destabiliza situația din regiunea Odesa", - citează cuvintele lui Cebotari serviciul de presă al MAI din Ucraina.

El a subliniat că în prezent ancheta este în curs de desfășurare, iar forțele de ordine din nou rețin persoanele, care prin acțiunile lor au încălcat ordinea publică și au făcut totul pentru a destabiliza situația din regiune.

Potrivit lui Cebotari, există motive să se creadă că în Odesa a acționat un grup de extremiști special organizat. Evenimentele din Odesa au fost planificate și s-au dezvoltat în paralel cu evoluțiile din estul Ucrainei. Scopul acțiunilor raufăcătorilor a fost de a destabiliza situația din Odesa, care este un avanpost foarte important în sudul Ucrainei.

"În acest sens, ași dori să spun că lucrează toate serviciile, inclusiv, se trimit forțe suplimentare de la Kiev pentru a urgenta examinarea acestei chestiuni. Pentru ca opinia publică din Odesa și din întreaga Ucraină să știe cine și ce a făcut pentru ca să se întîmple această nenorocire", - a subliniat șeful adjunct al Ministerului de Interne.

După cum s-a anunțat, în timpul revoltelor din Odesa pe 2 mai au murit 46 de persoane, peste 200 de persoane au fost rănite. Mai tîrziu, în spital au murit încă două persoane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?