Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Başcanul Găgăuziei: Moldova nu ar trebui să se grăbească cu semnarea Acordul de asociere cu UE

14 mai. 2014,, 12:05   Societate
3223 3
Foto: noi.md
„Nu ar fi cazul ca Moldova să se grăbească cu semnarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană, anunţată marţi de către emisarii europeni, pentru 27 iunie”, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la agenţia "Infotag", başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal.

În opinia lui, "ar fi logic ca un astfel de act important pentru Moldova să fie semnat după alegerile parlamentare, la sfîrşitul anului".

"Nu va fi frumos dacă Moldova, în caz de schimbare a elitei politice, va renunţa la acord. Acest lucru va afecta atît imaginea Moldovei în faţa comunităţii mondiale, cît şi încrederea partenerilor internaţionali în clasa politică moldovenească", a estimat Formuzal.

Başcanul s-a arătat îngrijorat în legătură cu faptul că în Acord nu există niciun cuvînt despre Găgăuzia.

"Noi avem multe întrebări faţă de acest act. Ne întrebăm şi îi întrebăm şi pe colegii noştri din Chişinău cum, de exemplu, acesta va influenţa livrările de vinuri din Găgăuzia în Federaţia Rusă? Ce va fi cu cei 25 de mii de locuitori ai autonomiei care muncesc în Rusia, care va fi statutul lor?", s-a întrebat başcanul.

Formuzal a mai anunţat că, pe 29 mai, la Comrat va fi organizată o conferinţă specială pe marginea acestui subiect, la care vor fi prezentate studii privind impactul asocierii cu UE, vor fi expuse opiniile experţilor şi ale reprezentanţilor societăţii civile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?