Cutremure stiri: 502

Companii japoneze vor realiza în Moldova un proiect privind utilizarea eficientă a combustibilului solid din biomasă

14 mai. 2014,, 12:50   Economie
4092 0
Foto: noi.md
Un șir de companii japoneze au cîstigat tenderul pentru implementarea proiectului „Utilizarea eficientă a combustibilului solid din biomasă”. Printre învingătorii tenderului se numără companiile „Totota Tsusho Corporation”, „UNICO”, „Mitsui Coropration” și „Niko”, relatează NOI.md.

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a avut o întrevedere cu reprezentanţii acestor companii, cu care a discutat aspecte ce țin de implementarea proiectului nominalizat. Astfel, partea niponă urmează să instaleze la obiectivele de menire socială din localităţile rurale din Moldova 24 de cazane care vor funcţiona pe bază de peleţi.

În total, pentru realizarea acestui proiect Japonia va oferi Moldovei un grant în mărime de 14 milioane de dolari SUA. Proiectul presupune instalarea de cazane care funcționează pe bază de combustibil din biomasă, în școli, grădinițe și spitale în satele selectate din Moldova. Proiectul are ca scop reducerea consumului de energie, punerea în aplicare a unui sistem de încălzire durabil și îmbunătățirea condițiilor de viață în zonele rurale prin producerea biobrichetelor și boilerelor de încălzire pe bază de brichete din deșeuri agricole.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав