Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Opoziția: Modificarea Codului electoral în mai puțin de un an înainte de alegeri este interzisă

14 mai. 2014,, 15:18   Politică
4088 6
Foto: noi.md
Opoziţia parlamentară a criticat intenţiile Coaliţiei pentru Guvernare Pro-Europeană (CGPE) de a adopta Legea privind la finanţarea partidelor pînă al alegerile ordinare. Indiferent de promisiunile autorităţilor precum că legea va intra în vigoare doar după alegeri, deputaţii Partidului Comuniştilor (PCRM) sînt convinşi că adoptarea acesteia trebuie amînată.

Potrivit agenţiei "Infotag", deputatul comunist Anatoli Zagorodnîi a amintit miercuri, în cadrul şedinţei Comisiei juridice, numiri şi imunităţi că "este interzisă modificarea Codului electoral la un an pînă la alegeri".

"Să se ocupe de aceasta noua majoritate parlamentară. La momentul actual nu există necesitatea de a adopta în grabă ceea ce pe urmă se va anula", a menţionat el.

Potrivit deputatului, proiectele propuse se contrazic.

"Proiectul lui Plahotniuc este un document nou, cu un nou sistem de finanţare, în timp ce Guvernul propune amendamente la actuala legislaţie. În cazul în care va fi adoptat primul proiect, al doilea îşi pierde valoarea juridică, deoarece prevede amendamente şi modificări la un proiect ce nu mai există", este convins Zagorodnîi.

Colega sa, şefa fracţiunii parlamentare a PCRM, Maria Postoico, consideră că astfel de "fărădelegi în parlament nu au avut loc niciodată".

Și liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu consideră că proiectele trebuie retrase de pe ordinea de zi.

"Guvernul trebuie să-şi retragă proiectul, deoarece pe moment acesta este inutil", a menţionat el.

Şefa comisiei, democrata Raisa Apolschi, a propus deputaţilor din opoziţie să nu-şi facă griji, deoarece către lectura a doua proiectele ar putea fi comasate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?