Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Declarație tranșantă a premierului Leancă despre Moldova

14 mai. 2014,, 16:05   Societate
6504 22
Foto: noi.md
Republica Moldova nu se mai autopercepe drept republică postsovietică. Cu acest mesaj și-a început discursul premierul Iurie Leancă la Reuniunea anuală a Consiliului guvernatorilor BERD, care se desfășoară în capitala Poloniei, Varșovia.

Șeful executivului a vorbit la reuniune despre progresele înregistrate de Moldova, cu suportul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, dar și despre evoluția relațiilor cu UE.

„Am fost rugat să vorbesc astăzi din punctul de vedere al unei țări postsovietice. Totuși, aș dori să folosesc această posibilitate pentru ca să subliniez că Moldova a evoluat foarte mult din trecutul său și a mers înainte. Vreau să transmit un mesaj clar – Moldova nu se mai autopercepe drept republică postsovietică. În ultimii aproape cinci ani, am a făcut pași decisivi în stabilirea unor relații strînse și ireversibile cu Uniunea Europeană”, a declarat Iurie Leancă.

În cadrul reuniunii, premierul a invitat Consiliul guvernatorilor BERD să semneze Memorandumul de înțelegere privind inițiativa anticorupție Republica Moldova – BERD, inițiativă care va duce la îmbunătățirea mediului de afaceri în țara noastră, opinează premierul. „Doar o toleranță zero față de corupție poate asigura un mediu de afaceri corect, în care potențialul economic se poate dezvolta”, a spus premierul.

Menționăm că Reuniunea anuală a Consiliului guvernatorilor BERD se desfășoară în perioada 14-15 mai la Varșovia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?