Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Moldova nu se mai autopercepe drept REPUBLICĂ POST-SOVIETICĂ

15 mai. 2014,, 10:30   Societate
3086 2
Foto: noi.md
"Moldova nu se mai autopercepe drept republică post-sovietică", - a declarat prim-ministrul Iurie Leancă la Reuniunea anuală a Consiliului Guvernatorilor BERD.

"Am fost rugat să vorbesc astăzi din punctul de vedere al unei țări post-sovietice. Totuși, aș dori să folosesc această posibilitate pentru ca sa subliniez că Moldova a evoluat foarte mult din trecutul său și a mers înainte. Vreau să transmit un mesaj clar - Moldova nu se mai autopercepe drept republică post-sovietică. În ultimii aproape cinci ani, am a făcut pași decisivi în stabilirea unor relații strînse și ireversibile cu Uniunea Europeană", - a declarat Iurie Leancă.

"Zece ani în urmă, în mai 2004, am asistat la cea mai mare lărgire a Uniunii Europene, cînd zece state, majoritatea dintre care au făcut parte din fostul bloc comunist, au aderat la Uniunea Europeană. Astăzi sîntem în una dintre aceste țări. În urmă cu douăzeci de ani, Varșovia era un oraș gri, oamenii erau săraci, iar economia slab dezvoltată. Zece ani în urmă, Polonia a devenit stat membru al Uniunii Europene. Acum este suficient să faci o plimbare prin oraș ca să observi schimbările spre bine pe care Europa le-a edificat împreună cu cetățenii Poloniei. Polonia este una dintre țările care ne inspiră, iar dezvoltarea sa de la aderarea la Uniunea Europeană este cel mai bun argument care denotă necesitatea de a ne apropia de Uniunea Europeană", a concluzionat Premierul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?