X 
Cutremure stiri: 506

Irina Vlah: Cei de sus nu aud, iar cei de jos nu vor (VIDEO)

15 mai. 2014,, 16:25   Societate
5027 0
Foto: noi.md
Opoziţia moldovenească constată o lipsă totală a dialogului dintre puterea centrală a ţării şi cea regională. O declarație în acest sens a făcut deputata din partea PCRM Irina Vlah în cadrul prezentării studiului analitic „Consecinţele referendumurilor din UTA Găgăuzia pentru unele raioane ale Moldovei”, relatează NOI.md cu referire la Gagauzinfo.md.

Potrivit parlamentarului, locuitorii ţării şi ai autonomiei sînt nemulţumiţi de politica internă şi ce externă promovate de putere.

„Astăzi, noi, locuitorii Găgăuziei, constatăm o lipsă totală a dialogului dintre regiuni şi puterea centrală. Şi acelaşi lucru se întămplă şi în alte raioane”, a menţionat deputatul.

Autorităţile ţării nu au de gînd să împartă competenţele cu regiunile. Mai mult, mijloacele bugetare sînt repartizate după criterii politice, ceea ce nu corespunde aşteptărilor cetăţenilor.

„Încă un moment – neparticiparea locuitorilor autonomiei la conducerea ţării. E clar că în guvern sînt reprezentate doar partidele puterii. La conducere nu sînt reprezentanţii altor naţionalităţi în afară de cea moldovenească. Nu sînt în guvern găgăuzi, bulgari etc. Deşi există (printre aceste naţionalităţi – n.r.) şi profesionişti pregătiţi, care ştiu bine limba de stat”, a menţionat deputatul.

Potrivit ei, autorităţile moldoveneşti nu discută suficient cu regiunile. În special, guvernul a renunţat la practica întîlnirilor regulate cu preşedinţii raioanelor, la care şefii administraţiilor raionale din Găgăuzia nici nu erau invitaţi, de fapt.

În opinia politicianului, anume aceste cauze au condus la desfăşurarea pe 2 februarie a referendumului consultativ privind vectorul extern, precum şi a celui legislativ – privind aitodeterminarea ţării în cazul pierderii suveranităţii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав