X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4067

Presa din România: Rusia, pregătită să ocupe Insula Şerpilor (FOTO)

16 mai. 2014,, 10:22   Externe
5948 2
Foto: libertatea.ro
Sosit recent din Federaţia Rusă, unde a avut contacte cu personalităţi ale lumii ştiinţifice, şi nu numai, genaralul dr. Emil Străinu a aflat care sînt planurile Federaţiei Ruse privind Ucraina şi Transnistria. Obiectivul lui Putin în acest moment este ocuparea Insulei Şerpilor, urmată de anexarea Transnistriei şi a Găgăuziei la Rusia.

“O puternică flotă maritimă a Federaţiei Ruse este pregătită în orice moment pentru ocuparea şi blocarea Insulei Şerpilor (Leuce) sub pretextul neplăţii unor datorii faţă de Rusia. Menţionăm că aici se află un puternic Centru de supraveghere radar şi de cercetare radioelectronică, dotat printre altele cu complexe radar tip 5N87, Parola, P-37, PRV- 17, ST - 68 etc., ale cărui informaţii sînt folosite în prezent şi de NATO!”, ne-a spus generalul Emil Străinu, doctor în ştiinţele războiului geofizic, fost consilier parlamentar pe probleme de ameninţări neconvenţionale şi asimetrice.

Menţionăm că ocuparea Insulei Şerpilor ar aduce forţele armate ale Rusiei la 45 de kilometri distanţă de România. Al doilea pas al lui Vladimir Putin ar fi anexarea Transnistriei şi a Găgăuziei.

Negocieri secrete cu Găgăuzia

“În momentul de faţă se duc tratative secrete intense pentru ca aşa-zisa «Republică Găgăuză» să ceară alipirea la Transnistria, în felul acesta folosindu-se de ambiguităţile în delimitările frontierei între Republica Moldova şi ipotetica uniune Găgăuzia - Transnistria, scopul final fiind obţinerea ieşirii la Marea Neagră a Transnistriei în zona micului golf Dnistrovski Liman. De aici pînă la alipirea la Federaţia Rusă în urma unui aşa-zis «referendum » nu este decît un pas”, a adăugat generalul Străinu.

Contracararea acestui plan poate fi făcută de autorităţile de la Chişinău.

“Reprezentanţii Găgăuziei cer un număr de locuri în viitorul parlament moldovean pentru această enclavă separatistă”, a adăugat Emil Străinu. Altfel spus, dacă Chişinăul acceptă să le ofere locuri în parlament, în calitatea lor de minoritate, găgăuzii nu vor mai bate palma cu Putin, ci cu Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?