Arşiţa stiri: 211
Jocurile Olimpice stiri: 284
Transnistria stiri: 1461

ANRCETI i-a ameninţat cu sancţiuni pe operatorii care încalcă regulile de utilizare a resurselor de numerotare

16 mai. 2014,, 16:00   Societate
4585 0
Фото: timpul.md
Consiliul de фdministraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) le-a cerut operatorilor pieţei să respecte regulile de utilizare a resurselor de numerotare.

Surse din cadrul ANRCETI au comunicat agenţiei "INFOTAG" că în urma unei monitorizări s-a constatat că operatorii "Premium Network", "ITSC Plus", "Roxnet-Com", "Billition", "Norma Telecom", "Net-Connect Internet", "SWS Soft" şi "Technobridge M" nu utilizează resursele de numerotare care le-au fost atribuite de către agenţie în anii 2007-2013, deşi erau obligaţi să le activeze în termen de cel mult un an din data atribuirii.

Totodată, ANRCETI a conchis că "Roxnet-Com", "SWS Soft" şi "Technobridge M" nu îşi onorează obligaţiile de achitare a plăţilor pentru utilizarea resurselor de numerotare atribuite. Pe baza rezultatelor controlului au fost aprobate prescripţii care obligă companiile să elimine încălcările în termen de 15 zile lucrătoare, riscînd, în caz contrar, sancţiuni.

Potrivit Legii comunicaţiilor electronice, resursele de numerotare sînt resurse limitate aflate în proprietatea publică a statului. Acestea sînt atribuite de către ANRCETI la solicitare furnizorilor de reţele şi servicii publice de comunicaţii electronice în baza procedurii de eliberare a licenţelor de utilizare a acestor resurse. Furnizorii utilizează resursele atribuite de ANRCETI pentru prestarea serviciilor publice de comunicaţii electronice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав