X 
Cutremure stiri: 506

Moldova și Ucraina au simplificat procedura de traversare a hotarului cu trenurile de tranzit

17 mai. 2014,, 13:30   Economie
6981 1
Foto: adevarul.ro
Rada Supremă a Ucrainei a ratificat protocolul privind simplificarea procedurii de traversare a hotarului cu trenurile de tranzit, semnat cu Republica Moldova, relatează NOI.md.

Protocolul privind modificarea Acordului interguvernamental moldo-ucrainean cu privire la activitatea transportului feroviar din 20 martie 1993 a fost semnat la Kiev, pe 12 noiembrie 2013, de către ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor al Republicii Moldova, Vasile Botnari, și ministrul Infrastructurii al Ucrainei, Vladimir Kozak.

Documentul anulează controlul de stat la punctele de trecere pentru trenurile de tranzit care au ca destinație de plecare și sosire teritoriul țării de unde a pornit. Astfel, după intrarea în vigoare a protocolului traversarea hotarului moldo-ucrainean cu trenul unei părți, care tranzitează teritoriul altei părți fără staționare, se va efectua fără controalele de stat în punctele de control asupra cărora s-a convenit anterior.

Această prevedere va ridica la un nou nivel dezvoltarea moldo-ucraineană în domeniul transportului feroviar, va intensifica relațiile comercial-economice, va îmbunătăți condițiile de transportare a pasagerilor și mărfurilor. Totodată, anularea controalelor va reduce timpul aflării în drum a trenurilor, va majora fluxurile de mărfuri pe cale ferată și va spori confortul pasagerilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав