Cutremure stiri: 506

"Primarul poporului" din Slaveansk a estimat pierderile forțelor de ordine ucrainene la 650 de persoane

18 mai. 2014,, 02:27   Externe
8048 7
Foto: lenta-ua.net
Pierderile forțelor de ordine controlate de Kiev în operațiunea specială în partea de sud-est a Ucrainei în ultimele zece zile s-au ridicat la 650 de oameni - morți și răniți. Acest lucru a fost declarat de către "primarul poporului" din Slaveansk Veaceslav Ponomarev, transmite RIA Novosti citînd serviciul de presă al "republicii populare Donețk".

După cum a explicat Ponomarev, "acestea sînt pierderile huntei fasciste de la Kiev în perioada 2 - 12 mai 2014", din care, potrivit datelor sale, au fost uciși și răniți "285 de extremiști" din "Sectorul de dreapta", care intrau, în principal, în Garda Națională", 120 de mercenari ucraineni, precum și 90 de angajați ai Serviciului de Securitate al Ucrainei și 70 de mercenari străini.

Pierderile rebelilor în perioada 2 - 12 mai Ponomarev le-a estimat la 8 persoane, alte trei fiind rănite.

Autoritățile de la Kiev efectuează o operațiune specială în estul Ucrainei, în scopul de a suprima mișcarea de protest, care a apărut ca reacție la schimbarea de putere ce a avut loc în țară, la 22 februarie, după zile de confruntări în centrul Kievului. Centrele-cheie de rezistență Kievului sînt orașele Slaveansk, Kramatorsk și Mariupol din regiunea Donețk, care au trecut sub controlul "milițiilor populare".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав