X 
Cutremure stiri: 506

MAE ucrainean a remis o notă Rusiei cu privire la situația de la frontieră

18 mai. 2014,, 11:29   Externe
6403 1
Foto: rl0.ru
Ministerul de Externe al Ucrainei a anunțat despre degradarea situației la frontiera de stat ruso-ucraineană și a cerut stabilizare: "Avînd în vedere înrăutățirea semnificativă a situației la frontiera de stat ruso-ucraineană, cauzată, în special, de intensificarea activităților transfrontaliere ale grupurilor criminale organizate, Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a trimis o notă MAE al Rusiei".

Ucraina a propus Rusiei să efectueze urgent un complex de măsuri la frontieră și în zonele adiacente, în scopul stabilizării situației.

Lipsa de răspuns adecvat din partea Rusiei va fi considerată de Ucraina ca o încălcare a obligațiilor stabilite de dispozițiile acordurilor bilaterale, au subliniat în cadrul instituției.

Ministerul de Externe al Ucrainei, de asemenea, a cerut Rusiei cît mai curînd posibil să restabilească cooperarea constructivă dintre poliția de frontieră din cele două țări, în scopul de a stabiliza situația și pentru a preveni încălcările frontierei de stat.

Pe 17 mai Poliția de Frontieră a Ucrainei l-a reținut pe guvernatorul popular al regiunii Lugansk Valeri Bolotov, care se întorcea din Rusia, după tratament. Polițiștii de frontieră preț de două ore au așteptat ajutorul forțelor de ordine, dar nimeni nu a venit. Însă 150 de militanți au venit să-și recupereze comandantul. Lupta pentru Bolotov a durat 15 minute. "Armata de sud-est" a reușit să preia guvernatorul.

Ministerul de Externe al Rusiei și-a exprimat, de asemenea, indignarea față de acțiunile armatei și Gărzii Naționale ucrainene, în legătură cu evenimentele care au avut loc noaptea în Slaveansk, cerînd ca Kievul să înceteze imediat ostilitățile în partea de sud-est a Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав