Arşiţa stiri: 211
Jocurile Olimpice stiri: 287
Transnistria stiri: 1461

Rotonda ademeneşte cu spiritul trecutului minunat (VIDEO)

19 mai. 2014,, 15:16   Societate
4518 1
Foto: noi.md
Duminică seara, lîngă rotonda reconstruită erau mulţi oameni, era comod, interesant şi vesel, sute de oameni au venit aici nu doar pentru a se odihni, dar şi pentru a savura creaţiile artistice ale Getei Burlacu, Karizmei, ale lui Boris Coval, Ray Gligor, ale trupelor Concertino, NicoraSong şi Angry Band, precum şi ale orchestrei prezidenţiale. Organizaţia obştească „Arcul de Triumf” a desfăşurat cel de-al treilea concert de binefacere, care a fost de data aceasta în stil jazz, relatează NOI.md.

Unul dintre liderii „Arcului de Triumf”, Dumitru Cavriuc, a comunicat că toate cele planificate pentru acest concert au fost realizate: gardul Academiei de Arte, ce iese spre Valea Morilor, a fost pictat de către studenţii secției de artă monumentală. Desenele au fost realizate după 18 fotografii, selectate în urma concursului de pe site-ul oldchisinau.com.

Amatorii de istorie au selectat pozele, care, în opinia lor, reprezintă cel mai bine Chişinăul vechi. Printre acestea se numără atît clădiri dispărute, cît şi păstrate: hotelul „Palace”, biserica luterană, Școala Eparhială de Fete, farmacia lui Kogan şi multe altele.

Instalarea internetului WI-FI gratuit va atrage, potrivit organizatorilor, şi mai mulţi tineri.

Toţi cu care am comunicat aici susţin înflăcărat ideea renaşterii Rotondei şi diverselor evenimente culturale lîngă ea. Geta Burlacu a recunoscut că a acceptat cu plăcere invitaţia de a participa la concertul de caritate şi că pe viitor va fi onorată să mai cînte aici.

„Este o idee minunată pentru cei care îşi iubesc cu adevărat oraşul natal”, a declarat interpreta.

Xenia Nicora, solista formaţiei NicoraSong, a relatat că pe cînd studia la Institutul de Arte deseori se odihnea aici, iar astăzi parcă a revenit în acele timpuri frumoase. Ea speră că „va for restaurate cascada de scări şi havuzurile – ar fi pur şi simplu minunat”.

La concert a fost observat şi ex-preşedintele Moldovei, Vladimir Voronin, cu soţia sa, care a recunoscut că salută în totalitate ideea de renaştere a Rotondei şi că speră că în timpul apropiat va renaşte şi vechiul Chişinău. El a promis să susţină această iniţiativă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав