Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Dodon, luat peste picior de Ghimpu

21 mai. 2014,, 10:55   Politică
4325 8
Foto: arena.md
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, susține că inițiativa președintelui PSRM, Igor Dodon, privind organizarea unui referendum de aderare a Moldovei la Uniunea Vamală este o modalitate de manipulare și divizare a electoratului. Opinia a fost exprimată de Ghimpu în cadrul unei emisiuni la TV7.

Mai mult, liberalul consideră că promisiunile făcute de Dodon privind colectarea unui milion de semnături în rîndul cetățenilor, în vederea organizării referendumului, sînt pure speculații. Ghimpu a venit cu un exemplu în acest sens.

„Hai să fim serioși, un milion de semnături? Știți, la sat este o vorbă între băieți, cînd se laudă că au dansat cu fata cutare sau cutare, dar ei în genere nu se apropie de nicio fată. Așa este și în cazul lui Dodon. Hai să fim serioși”, a spus Ghimpu.

Politicianul se arată convins că doar partidele mandatate de cetățeni să le reprezinte interesele în Parlament au dreptul să inițieze sau nu referendumuri, precum și să determine cursul de politică externă a țării. Liderul liberalilor nu are însă nimic împotriva protestelor pașnice.

„Dodon nu poate vorbi în numele poporului. Dodon, partidul pe care îl conduce, nu are niciun vot al cetățenilor. Noi avem mandatul de a hotărî, partidele parlamentare. În cazul dat, majoritatea parlamentară are dreptul de a decide să fie acest referendum sau nu. Ce ține de cursul european, sînt în drept partidele care au votul cetățenilor și au format puterea în stat să decidă, dar nu socialiștii și nici comuniștii”, a explicat Ghimpu.

Menționăm că Igor Dodon a avertizat recent guvernarea că, în cazul în care nu va da curs solicitării de organizare a unui referendum, partidul pe care îl conduce va organiza proteste în masă, pentru susținerea aderării Moldovei la Uniunea Vamală.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав