X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

MAE rus: OSCE nu a avut nici-o reacție la ''anchetarea imparțială a tragediei din Odesa''

22 mai. 2014,, 15:55   Externe
3508 1
Foto: agerpres.ro
Nu există nici la această oră o reacție a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) la cererea Rusiei privind inițierea unei anchete imparțiale pe marginea tragediei din 2 mai din Odesa, a declarat joi reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei, Aleksandr Lukașevici, informează RIA Novosti.

''Nu are loc o anchetă deschisă și transparentă pe marginea pogromurilor din februarie, din Euromaidan, precum și a evenimentelor sîngeroase din mai din Odesa și Mariupol'', a spus Lukașevici.

Aleksandr Lukașevici a amintit că la 19 mai ministrul rus Serghei Lavrov i-a trimis președintelui Elveției, a cărui țară deține președinția în exercițiu a OSCE, precum și secretarului general al OSCE, secretarului general al ONU, Înaltului Comisar al ONU pentru drepturile omului și secretarului general al Consiliului Europei, o cerere în vederea desfășurări de către autoritățile de la Kiev a unei anchete imparțiale privind evenimentele sîngeroase din 2 mai, din Odesa.

''Din păcate, nu există nici pînă la această oră o reacție a OSCE la această solicitare. Nu s-a reușit obținerea unei reacții coerente nici în timpul reuniunii de ieri a Consiliului de Securitate al ONU, convocată la inițiativa Rusiei'', a spus Lukașevici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?