X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

În Bosnia, aproximativ 1 milion de oameni și-au părăsit locuințele

23 mai. 2014,, 10:51   Externe
3201 0
Foto : ria.ru
Serbia şi Bosnia se confruntă cu cele mai grave inundaţii din ultimii 120 de ani, autoritățile fiind nevoite să declare stare de alertă și să mobilizeze armata pentru a salva miile de sinistrați. Potrivit celui mai recent bilanț, cel puţin 950.000 de locuitori au fost forțați să își părăsească locuințele din cauza inundațiilor. Circa 1,5 milioane de persoane au fost afectate de inundații.

Dezastrul a afectat 60 de municipalități, a fost grav deteriorată infrastructura rutieră și feroviară, precum și gospodăriile private. Autoritățile din Bosnia și Herțegovina au confirmat moartea a 20 de persoane.

Potrivit președintelui Consiliului de Miniștri al Bosniei și Herțegovinei Vekoslav Bevanda, în unele zone lipsește apa potabilă , există riscul de răspîndire a bolilor infecțioase, în zonele inundate se înmulțesc activ țînțarii.

Potrivit lui Bevanda, Consiliul de Miniștri a cerut Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Finanțelor și Ministerului pentru drepturile omului și refugiaților, cît mai curînd posibil să organizeze o conferință internațională a donatorilor pentru a strînge fonduri pentru zonele afectate de inundații, potrivit ITAR -TASS.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?