X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Fostul șef al poliției din Odesa a povestit tot adevărul despre evenimentele din 2 mai (VIDEO)

23 mai. 2014,, 12:13   Externe
13250 11
Foto: topnews.ru
Potrivit lui Dmitri Fucedji, evenimentele de la Odesa, din 2 mai, în Casa Sindicatelor, unde au murit 48 de persoane, au fost rezultatul unei provocări bine planificate.

Fostul șef adjunct al departamentului regional al afacerilor interne Dmitri Fucedji, care în prezent se ascunde în Transnistria , a povestit "tot adevărul despre evenimentele din 2 mai" postului NTV. Potrivit lui Fucedji, evenimentele tragice din Odesa pe 2 mai au fost o provocare a autorităților de la Kiev.

"Guvernatorul din Odesa a fost cu trei zile înainte de aceste evenimente la Kiev, unde a primit indicații, iar apoi a venit Parubii. Sarcina a fost pusă de sus, iar guvernatorul a executat-o", - a declarat într-un interviu Fucedji.

"Parubii, de asemenea, era condus de cineva, probabil de președintele interimar", - consideră ex-șeful poliției. El este convins că evenimentele din Odesa în acea zi au evoluat potrivit scenariului pregătit de către autoritățile de la Kiev.

Potrivit lui Fucedji, începînd de la mijlocul lunii aprilie la Odesa, în grupuri de 10 oameni au început să sosească luptători ai auto-apărării, care se supuneau fostului comandant al Maidanului, în prezent secretar al Consiliului de Securitate, Andrei Parubii. Ei au fost plasați la 12 puncte de control în jurul orașului, erau bine hrăniți (de 4 ori pe zi) șimasigurați cu arme.

"Ei au fost oamenii lui, care au venit la Odesa, au pus în aplicare planul", - a spus Dmitri Fucedji.

Potrivit presupunerilor sale, inițial autoritățile de la Kiev planificau un scenariu ca la Harkov sau Nikolaev, unde după provocări de masă poliția a operat arestări masive ale susținătorilor federalizării. Dar la Odesa acest plan nu ar fi funcționat: forțele de ordine locale rămîneau neutre și nu au vrut să lupte cu localnicii.
Poliția din Odesa, potrivit lui Fucedji, nu a reușit la timp să ia măsuri pentru a preveni tragedia, căci la începutul ciocnirilor în centru, toți șefii de poliție au fost adunați într-o ședință la procuratură. Ofițerii ar fi fost forțați să deconecteze telefoanele și timp de trei ore și jumătate nu erau la curent cu ceea ce se întîmplă.

"Daca am fi fost la locul de muncă, am fi știut că acești oameni au părăsit punctele de control, am putea atrage mai multe forțe. Cred că ședința a avantajat provocatorii", - a spus Fucedji.

Decizia sa de a da un interviu pentru postul de televiziune rus Dmitri Fucedji a explicat-o prin faptul că nu a vrit să fie "răspunzător" pentru moartea a 48 de persoane în Casa Sindicatelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?