X 
Cutremure stiri: 502

Criza din Ucraina a dus la scăderea de circa 30% a veniturilor la bugetul Transnistriei

23 mai. 2014,, 13:15   Societate
3044 0
Foto: ava.md
Criza din Ucraina influenţează negativ situaţia social-economică din Transnistria. Aceasta este concluzia şedinţei comune desfăşurate ieri de preşedintele autoproclamatei RMN, Evgheni Şevciuk, cu conducerea Sovietului Suprem şi a guvernului autoproclamatei republici.

Agenţia "Infotag" scrie, cu referire la site-ul liderului de la Tiraspol, că preşedintele Guvernului, Tatiana Turanskaia, a menţionat că "la momentul actual, din cauza situaţiei din Ucraina, bugetele diferitor nivele duc lipsă de venituri de circa 30%".

În cadrul şedinţei s-a menţionat că finanţarea achitării salariilor, pensiilor, indemnizaţiilor are loc deocamdată fără întîrziere, însă "există probleme la finanţarea altor capitole de importanţă socială, în particular, alimentarea în instituţiile de învăţămînt, medicamente, precum şi carburanţi pentru staţiile de ambulanţe".

"Guvernul caută rezerve pentru suplimentarea veniturilor insuficiente. Depunem toate eforturile pentru ca principalele obligaţii sociale ale statutului să fie îndeplinite la timp", a dat asigurări ministrul Finanţelor, Elena Ghirjul.

Şevciuk a menţionat "necesitatea de a consolida eforturile tuturor organelor de stat pentru a elabora şi realiza măsuri eficiente de stabilizare a situaţiei social-economice din republică" şi a dat indicaţii.

Ucraina este unul dintre cei mai principali consumatori de mărfuri transnistrene şi principala cale de tranzitare a acestora peste hotare. În legătură cu evenimentele din această ţară, multe contracte ale producătorilor transnistreni cu partenerii ucraineni nu sînt îndeplinite şi furnizarea mărfurilor peste hotare este îngreunată. Asta din cauză că Transnistria susţine anexarea Crimeii la Rusia, precum şi federalizarea Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав