Cutremure stiri: 502

Ambasadorul Ucrainei a explicat cum trebuie să se voteze pentru preşedinte pe 25 mai (VIDEO)

23 mai. 2014,, 14:12   Societate
3687 3
Foto: noi.md
În cadrul unei conferinţe de presă, Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Serghei Pirojkov, a oferit detalii despre procesul de vot în cadrul alegerilor prezidenţiale anticipate din Ucraina de pe 25 mai. Tema principală a discuţiilor a fost deschiderea secţiilor de votare pe teritoriul Republicii Moldova şi participarea la vot a cetăţenilor Ucrainei care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova, relatează NOI.md.

Potrivit Ambasadorului, în R. Moldova sînt înregistraţi oficial peste 50.000 de alegători ucraineni. „Pentru exercitarea dreptului lor constituţional de participare la alegeri, pe teritoriul Republicii Moldova au fost deschise două secţii de votare – în incinta Ambasadei Ucrainei şi în incinta Consulatului Ucrainei de la Bălţi”, a declarat Pirojkov.

La întrebarea privind motivele pentru care nu au fost deschise secţii suplimentare de vot în Transnistria, ambasadorul a răspuns că, potrivit legislaţiei ucrainene, peste hotarele Ucrainei secţiile de vot pot fi deschise doar pe teritoriul ambasadelor, secţiilor consulare şi unităţilor militare.

Asemenea instituţii nu există pe teritoriul Transnistriei, de aceea, cetăţenii Ucrainei din stînga Nistrului vor putea vota la secţiile deja deschise. Reprezentanţii comunităţilor ucrainene din Transnistria au fost asiguraţi că alegătorilor li se va oferi transport pînă la secţiile de votare.

Pentru a putea participa la vot, cetăţenii Ucrainei trebuie să se regăsească în listele de alegători. Potrivit recomandărilor OSCE şi legislaţiei ucrainene, în ziua scrutinului listele electorale nu vor fi modificate.

Secţiile de votare vor fi deschise de la 8.00 pînă la 20.00, ora locală. Pentru a participa la alegerile prezidenţiale anticipate din Ucraina, alegătorii trebuie să deţină paşaportul cetăţeanului Ucrainei.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав