X 
Arşiţa stiri: 211
Jocurile Olimpice stiri: 287
Transnistria stiri: 1461

Jennifer Brush: Stabilitatea în Transnistria nu este mai uşor de realizat acum decît era în urmă cu doi ani

23 mai. 2014,, 15:30   Societate
2350 0
Foto: moldova.org
Şefa Misiunii OSCE în Moldova, Jennifer Brush, s-a arătat dezamăgită de evoluţiile în reglementarea conflictului transnistrean, arătînd că "stabilitatea nu este acum mai uşor de realizat decît era în urmă cu doi ani".

Potrivit agenţiei "Infotag", vineri, în cadrul conferinţei internaţionale "Good Governance", Brush a declarat că atunci cînd a venit în Moldova, atmosfera era una de optimism.

"Oamenii îşi doreau schimbarea. Dar nu aş spune că democraţia s-a îmbunătăţit în Transnistria. Cu siguranţă, nici gradul de prosperitate nu creşte. O parte din vină o poartă şi reprezentanţii Chişinăului. Aceştia ar fi trebuit să dea dovadă de mai multă flexibilitate şi creativitate în soluţionarea conflictului şi să le sugereze locuitorilor din stînga Nistrului că Republica Moldova este şi ţara lor şi că se vor simţi confortabil odată cu rezolvarea diferendului", a spus oficialul.

Brush a semnalat faptul că nu a observat aprecieri la adresa transnistrenilor din partea autorităţilor Republicii Moldova, cu excepţia unor remarci făcute de fostul premier Vlad Filat.

Pe de altă parte, Jennifer Brush a mai spus că, deşi autorităţile de la Chişinău mizează pe faptul că odată cu dezvoltarea economică Republica Moldova va deveni mai atractivă pentru populaţia din stînga Nistrului, în realitate, "atractivitatea ţine nu doar de nivelul de trai, ci şi de buna guvernare".

Ea a recunoscut că nu aşteaptă rezultate însemnate de la următoarea rundă de negocieri în formatul "5+2" (între Chişinău şi Tiraspol, cu Rusia, Ucraina şi OSCE ca mediatori şi Uniunea Europeană şi Statele Unite ca observatori), care va avea loc pe 5-6 iunie la Viena, dar a spus că dialogul este preferabil unui colaps total.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав