X 
Cutremure stiri: 506

Contractul privind livrarea de gaze dintre Rusia și China va afecta dur Europa

24 mai. 2014,, 13:32   Economie
10106 12
Foto: informing.ru
"Gazprom" se așteaptă că încheierea contractului de livrare de gaze în China nu va trece neobservat pentru Europa. Șeful "Gazprom", Alexei Miller, a anunțat că acordul China - Rusia privind livrarea a 38 de miliarde de metri cub de gaze anual va afecta prețul gazelor vîndute Europei. Căci concurența pentru gazele rusești a început deja .

Potrivit observațiilor lui Miller, în Europa se constată o scădere a producției interne de gaze naturale. Acest lucru este valabil pentru Norvegia și Marea Britanie. De asemenea, s-a redus cantitatea de gaze livrate de pe continentul african și din Orientul Mijlociu. De notat că volumul gazelor naturale furnizate de "Gazprom" în anul trecut și începutul acestui an au crescut . După cum a menționat Miller, dinamica de creștere ar trebui să continue.

Mai mult, contractul semnat cu China arată că prețurile gazelor naturale de la "Gazprom" nu vor cădea. Iar în viitor, eventual, vor crește.

Aceeași părere este împărtășită de către experți occidentali.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав