X 
Cutremure stiri: 502

Valeri Liţkai: Moldova şi Transnistria trebuie să formeze o alianţă împotriva extremiştilor din Ucraina

27 mai. 2014,, 12:00   Societate
5815 4
Foto: nr2.ru
Moldova şi Transnistria, chiar foarte curînd, vor trebui să formeze o alianţă de apărare împotriva extremiştilor din Ucraina, a opinat luni, la conferinţa internaţională "Statul federativ: experienţa internaţională şi perspectivele Moldovei", ex-ministrul de externe al autoproclamatei RMN Valeri Liţkai.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a spus că extremiştilor ucraineni nu le plac nu numai ruşii, dar nici moldovenii şi, cu siguranţă, românii.

"Un fapt evident este că după alegerile prezidenţiale din Ucraina, acolo va începe o confruntare armată îndelungată. Republica Moldova, mai exact, teritoriul care era denumit mai înainte Basarabia, a trăit deja aşa ceva – trecerea războiului civil pe teritoriul nostru. A fost în 1918, cînd în Ucraina începuse «războiul tuturor împotriva tuturor»", a amintit el.

Liţkai s-a declarat convins că un singur lucru este în măsură să salveze autorităţile de pe ambele maluri ale Nistrului: „o alianţă de apărare împotriva flăcării războiului civil din Ucraina”.

"Eu consider că noi nu avem o altă soluţie decît federalizarea Republicii Moldova. Dacă nu mergem pe această cale, ne aşteaptă destrămarea. Timpul pentru luarea deciziilor trece vertiginos şi elitele politice, în numele salvării popoarelor lor, trebuie să renunţe la exerciţiul «jocurilor politice». Şi Tiraspolul, şi Chişinăul pot începe lucrul la proiectul de federalizare propus de Partidul Socialiştilor. Dacă există voinţă politică pentru aceasta, este o altă problemă", a mai opinat ex-ministrul tiraspolean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав