Arşiţa stiri: 213
Jocurile Olimpice stiri: 296
Transnistria stiri: 1461

NATO poate disloca trupe pe teritoriul fostei URSS

28 mai. 2014,, 01:34   Externe
9455 13
Foto: obozrevatel.com
Țările membre NATO dezvoltă planuri de dislocare a trupelor în țările fostului bloc sovietic. Acest lucru va pune capăt acordului cu Rusia, îcheiat după finalizarea războiului rece.

28 de miniștrii ai apărării din țările membre NATO vor discuta aceste planuri la o reuniune la Bruxelles, săptămîna viitoare, care are ca scop să pregătească un program pentru reuniunea la nivel înalt a liderilor acestor țări în luna septembrie. Acest lucru este menționat în articolul din The Sunday Times, scrie news.liga.net.

"NATO și Rusia au semnat așa-numitul "Act Fondator privind relațiile mutuale, cooperare și securitate", în 1997 , în cadrul căruia au fost de acord că statele occidentale nu vor amplasa forțe militare semnificative la est de Elba", - amintește ziarul.

Cu toate acestea, surse din NATO afirmă că acest acord este valabil numai atît timp cît situația rămîne aceeași, și ambele părți respectă termenii săi, iar lucrurile s-au schimbat de cînd Rusia a anexat Crimeea.

Publicația notează că informațiile despre planurile NATO au apărut săptămîna trecută, cînd Vladimir Putin a semnat acordul privind vînzarea gazelor naturale în China.

"Aceasta a fost perceput ca un semn de neglijare totală a Occidentului, care a impus sancțiuni împotriva Rusiei", - conchide publicația.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав