X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Numărul moldovenilor întorși din drum, în prima lună de liberalizare a regimului de vize

28 mai. 2014,, 11:35   Societate
7400 5
Foto: noi.md
Circa 36 de mii de moldoveni au călătorit fără vize în UE în prima lună de la abolirea regimului de vize, arată datele Poliției de Frontieră. Totodată, nouă moldoveni deținători de pașapoarte biometrice au făcut cale întoarsă, din cauză că nu au îndeplinit condiţiile de intrare în Uniunea Europeană.

Instituția precizează că trei dintre cei care au fost întorși de la frontieră au avut interdicţie de intrare în spaţiul european.

Totuși cei mai mulţi moldoveni care au reușit să treacă frontiera au ales să meargă în UE prin punctul de trecere Leușeni, aici fiind înregistrate peste 14.500 de persoane. Prin Aeroportul Internaţional Chişinău au ieşit din ţară peste 4700 de deţinători de paşapoarte biometrice, iar alţii 4700 au mers în Uniunea Europeană prin punctul de trecere Sculeni.

Prin punctele de trecere a frontierei Giurgiulești, Cahul, Costești și Ungheni au traversat hotarul mai puțini cetățeni, numărul acestora fiind de cîteva mii.

Poliția de Frontieră precizează că fluxul persoanelor care au traversat frontiera în ultima lună s-a majorat cu 20 la sută comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?