Cutremure stiri: 502

Expert despre alegerile parlamentare: Lupta va fi crîncenă

29 mai. 2014,, 16:28   Politică
5164 4
Foto: noi.md
Miza alegerilor parlamentare din acest an este mare, întrucît ține de asocierea Moldovei la UE, iar lupta care se va duce între partide va fi una crîncenă. Opinia aparține expertului din cadrul IDIS "Viitorul" Cornel Ciurea, care a salutat decizia recentă a Parlamentului de a organiza scrutinul în termenii stabiliți de lege, adică pe 30 noiembrie curent.

Potrivit analistului, rezultatele acestei campanii electorale depind atît de comportamentul partidelor aflate la guvernare, cît și de cel al principalului partid de opoziție – Partidul Comuniștilor. Expertul nu exclude eventuale atacuri între formațiunile Coaliției, în condițiile în care campania electorală le obligă să se distanțeze unele de altele și să fie pe cont propriu.

„Lupta va fi crîncenă. Miza va fi asocierea Moldovei la UE. Există mai multe semne de întrebare legate de modul în care se vor derula lucrurile. În primul rînd, e vorba de modul în care se vor ataca partidele de coaliție între ele, pentru că logica puterii îi determină să facă acest lucru. Partidele de coaliție trebuie să se distanțeze, sînt practic obligate să se critice reciproc, pentru că așa e logic să fie în campanie. O altă necunoscută ține de comportamentul PCRM-ului – dacă va rezista presiunilor și se va menține în continuare”, a remarcat Ciurea pentru NOI.md.

Totodată, analistul a explicat că scrutinul din acest an ar putea avea rezultate neașteptate. „Foarte multe depind de procentajul pe care îl va acumula PCRM, dar și de capacitatea de coalizare a actualilor parteneri de coaliție”, a conchis Ciurea.

Precizăm că deputații au votat ieri un proiect de hotărîre care stabilește organizarea alegerilor parlamentare din acest an pe 30 noiembrie. Documentul va intra în vigoare pe 15 septembrie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав