Cutremure stiri: 501

Lavrov: Rusia nu poate fi izolată

29 mai. 2014,, 16:25   Externe
7551 7
Foto: 7canal.com
Rusia nu poate fi izolată, ceea ce s-a și văzut la recentul Forum economic internațional de la Sankt-Petersburg, a declarat joi ministrul rus de externe Serghei Lavrov, în replică la o declarație a președintelui SUA făcută în acest sens cu o zi în urmă, relatează agenția de presă Ria Novosti.

Statele Unite ale Americii, influențînd opinia publică mondială, au reușit să supună Rusia la izolare pe scena internațională după anexarea Crimeii în luna martie, a declarat Barack Obama, menționează Ria Novosti.

'În răspuns la o întrebare similară, președintele Putin a afirmat zilele trecute că o țară ca Rusia este, pur și simplu, imposibil de izolat. Este un obiectiv nerealist, nu funcționează, pur și simplu', a afirmat Lavrov, evocînd numărul mare de participanți străini la Forumul economic internațional ce s-a desfășurat la sfîrșitul săptămînii trecute la Sankt-Petersburg.

Două aspecte au prevalat, în opinia ministrului rus de externe, la acest eveniment: un adevărat spirit de afaceri și simțul umorului. 'Îmbinarea acestor doi factori oferă un răspuns, cred, la întrebarea dacă a reușit cineva să izoleze Rusia', a afirmat Serghei Lavrov.

Ministrul dezvoltării economice rus, Andrei Uliukaev, declarase anterior că temerile privind un potențial eșec al Forumului economic de la Sankt-Petersburg pe fondul sancțiunilor occidentale — care au determinat unele companii mari din Occident să boicoteze evenimentul din capitala nordică a Rusiei — nu s-au confirmat, aducînd ca dovadă numărul mare de contracte semnate cu această ocazie, în valoare de aproape 400 miliarde de ruble.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав