Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Paşapoartele biometrice moldovenești vor fi dotate cu cipuri mai avansate, din vara acestui an

30 mai. 2014,, 11:12   Societate
7788 0
Foto: slavyane.md
Compania "Gemalto", lider mondial în securitate digitală, a cîştigat licitaţia organizată de Ministerul Finanţelor din Republica Moldova pentru realizarea paşapoartelor cu cip integrat.

Potrivit agenţiei "Infotag", într-un comunicat de presă compania a anunţat că va produce coperta paşaportului, de culoare bordo, implementînd un cip care va stoca informaţii mai sigure despre posesor.

Solicitate de agenţia "Infotag", surse din cadrul Centrului Resurselor Informaţionale de Stat "Registru" au relatat că noua tehnologie va fi aplicată din vara acestui an şi presupune implementarea metodelor mai avansate de accesare a informaţiei în cip.

"De asemenea, aceasta presupune aplicarea a noi metode de personalizare a informaţiei, introducerea elementelor de securitate adiţionale bazate pe proprietăţile coloranţilor, care se reflectă diferit la lumina zilei, în funcție de unghi", au spus reprezentanţii "Registru".

În plus, cipul şi sistemul de operare al cipului vor fi "mai avansate".

Potrivit CRIS "Registru", în prezent 812,789 cetăţeni ai Republicii Moldova deţin paşapoarte biometrice. Deţinătorii acestui tip de documente pot călători din 28 aprilie fără viză în Uniunea Europeană.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?