Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

În blocurile de locuit din Moldova va fi interzisă efectuarea lucrărilor de reparație zgomotoase după ora 18:00

31 mai. 2014,, 12:00   Societate
6197 0
Foto : allmoldova.com
În blocurile de locuit din Republica Moldova vor fi interzise lucrările de reparație zgomotoase pînă la ora 08:00 și după ora 18:00. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat de Parlament în prima lectură, informează NOI.md.

Potrivit documentului, în cazul unor modificări în construcția încăperilor va fi interzisă afectarea structurii de rezistență a blocurilor de locuit cu multe etaje, extinderea încăperilor din contul balcoanelor și logiilor, extinderea și modificarea amplasării bucătăriilor și blocurilor sanitare din contul încăperilor de locuit în blocurile cu multe etaje, modificarea amplasării rețelelor de aprovizionare cu apă și canalizare, realizarea și extinderea noilor goluri în pereții de rezistență a blocurilor de locuit.

Totodată, va fi interzisă comasarea apartamentelor pe verticală cu găurirea sau demontarea planșeurilor, modificarea sistemelor de încălzire cu instalarea utilajului la balcoanele și logiile blocurilor de locuit, construirea de balcoane, acoperișuri etc., precum și efectuarea lucrărilor de termoizolare şi tratare coloristică a faţadei locuinţei în lipsa autorizaţiei de proiectare.

De asemenea, lifturile pentru pasageri nu vor putea fi folosite pentru transportarea materialelor și deșeurilor de construcție fără ambalaj, iar lucrările de construcție a mansardelor pe timp de iarnă vor fi interzise. Persoanele care vor iniția lucrări de reamenajare permise vor fi obligate să anunțe despre demararea lucrărilor administratorului, cu care urmează să fie coordonată procedura și condițiile de evacuare a deșeurilor de construcție. De controlul asupra respectării proiectului de reamenajare și condițiile stabilite în autorizațiile pentru executarea lucrărilor vor fi responsabili proprietarii și administratorul, organele locale ale puterii și Inspecția de Stat în Construcții. Încheierea lucrărilor trebuie să fie confirmată de actul de primire a lucrărilor executate. La încheierea lucrărilor inițiatorul acestora este obligat să-l invite pe reprezentantul administratorului blocului de locuit în care s-au efectuat lucrările de reamenajare. Actul final de primire a lucrărilor urmează să fie prezentat organului cadastral teritorial pentru introducerea modificărilor respective în registrul imobiliar.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?