X 
Cutremure stiri: 506

Niciunul din partidele din Moldova nu va obţine majoritate în Parlament – declaraţie

31 mai. 2014,, 13:28   Politică
8502 10
Foto : timpul.md
Liderul Partidului Liberal Reformator, Ion Hadârcă, se arată convins că în urma alegerilor din toamna acestui an, niciun partid nu va obţine majoritate în viitorul Parlament. În opinia politicianului, Republica Moldova a trecut printr-un proces de schimbări democratice, care a determinat o asemenea situaţie politică. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unui interivu pentru tribuna.md.

„Cred că niciunul din partidele care se află acum la guvernare nu va obţine majoritatea. În genere, niciunul din partidele politice din RM nu mai poate obţine majoritatea. Acest lucru este un semn cert al democraţiei - faptul că partidele nu obţin majoritatea, sînt angajate într-un dialog şi într-o deschidere largă pentru a forma coaliţii, pentru a avea capacităţi democratice de toleranţă reciprocă. Acestea sînt semne certe de maturizare democratică a ţării noastre”, a subliniat Hadârcă.

Referindu-se la şansele PLR de a accede în viitorul legislativ, Hadârcă a precizat că ele există, în pofida datelor pe care le prezintă sondajele „trucate”. Politicianul a dezvăluit şi condiţiile în care PLR va fi dispus să colaboreze cu alte partide după alegeri.

„Consider că PLR are toate şansele să acceadă cu un scor bun în Parlament. Cît priveşte colaborarea, aceasta se va face în baza aceloraşi principii: menţinerea cursului european, menţinerea unui guvern democratic capabil să facă faţă intereselor cetăţenilor şi să ridice nivelul de bunăstare a lor, să eficientizeze economia republicii, să lupte cu corupţia, să finalizeze procesul de reformare a justiţiei”, a explicat Hadârcă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав