X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Iurie Leancă şi omologii săi din ţările CSI au semnat mai multe acte în diverse domenii de cooperare

1 iun. 2014,, 08:30   Societate
4796 3
Foto : glasul.md
Premierul Iurie Leancă a semnat vineri, împreună cu omologii săi din ţările CSI, mai multe acte privind cooperarea comercial-economică, turism, sport, precum şi cooperarea în domeniile tehnico-ştiinţific, financiar şi socio-umanitar.

Potrivit agenţiei "INFOTAG", cu referire la serviciul de presă al guvernului, evenimentul a avut loc în cadrul reuniunii şefilor de guvern ai Comunităţii Statelor Independente care s-a desfăşurat la Minsk, Belarus.

În total, la eveniment au fost examinate aproape 20 de subiecte, care vizează cooperarea inovativă, interacţiunea în domeniul umanitar, educaţie, informatică.

În final, s-a convenit că următoarea şedinţă a şefilor de guvern din statele-membre ale CSI va avea loc la finele lunii octombrie curent la Aşhabad, Turkmenistan.

Şefii delegaţiilor statelor CSI au fost primiţi de către preşedintele Belarusului, Aleksander Lukaşenko, care a prezentat o informaţie despre ultimele evoluţii cu referire la opţiunile de integrare, care se dezvoltă în spaţiul Comunităţii Statelor Independente.

Din delegaţia Republicii Moldova la Consiliul şefilor de guvern al Comunităţii Statelor Independente au făcut parte vicepremierul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, viceministrul Afacerilor Externe, Valeriu Chiveri, şi şeful Cabinetului prim-ministrului, Eugen Sturza.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?