Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Rusia preia preşedinţia Consiliului de Securitate al ONU

1 iun. 2014,, 13:36   Externe
7016 6
Foto: peacekeeper.ru
Rusia va prelua și va deține pe tot parcursul lunii iunie președinția prin rotație a Consiliului de Securitate al ONU. Principalele probleme care vor fi discutate în această lună: situația din Orientul Mijlociu, Africa și Afganistan.

Deși deținerea președinției Consiliului de Securitate are în principal conotații ceremoniale, ocuparea de către Rusia a acestui post ar putea afecta negocierile în curs cu privire la adoptarea unei noi rezoluții mult mai ferme la adresa Siriei.

Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vitali Ciurkin a menționat că delegația rusă interacționează în mod constructiv cu alți membri ai organizației pentru a găsi soluții de compromi la diverse probleme.

La 11 iunie Rusia organizează dezbateri deschise cu privire la noile tendințe în activitatea de menținere a păcii a ONU. " În primul rînd este vorba despre noile evoluții, cum ar mandatele "de forță" în mai multe operațiuni de menținere a păcii, extinderea utilizării noilor tehnologii, inclusiv drone neînarmate, o complicare frecventă a mandatelor misiunilor ONU. Toate acestea necesită o reflecție colectivă și sistematizare de către statele membre", - a spus Ciurkin, transmite RIA Novosti.

Deoarece fiecare membru al Consiliului de Securitate poate solicita reuniunea Consiliului de Securitate cu privire la orice situație pe care crede ca ar putea amenința securitatea lumii , nu pot fi excluse "surprize", a spus Ciurkin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав