Arşiţa stiri: 209
Jocurile Olimpice stiri: 240
Transnistria stiri: 1460

Borşevici: Iurie Roşca este un om care are ce spune și a cărui părere merită luată în seamă (VIDEO)

2 iun. 2014,, 12:10   Societate
6931 9
Фото: noi.md
„Cartea ieşită recent de sub lumina tiparului este o colecție de articole scrise de mine pe parcursul anului trecut. În aceste articole dovedesc dreptul la existenţă în Moldova nu numai a ideilor comuniste și liberale, ci şi a celei conservatoare, ortodoxe”, a precizat cunoscutul politician şi publicist Iurie Roşca pentru NOI.md la prezentarea noii sale cărţi „Căderea din URSS în UE”.

„Desigur, acesta este mesajul meu antiliberal. A devenit deja o modă pe la noi ca toate opiniile să fie examinate din punctul de vedere al globalizării, în contextul doctrinei liberale. Eu insist însă asupra necesității păstrării tradiționalismului, valorilor creștine ce ne sînt aproape”, a precizat autorul.

„Roşca a parcurs un drum deloc simplu pe scena politică a țării noastre, ceea ce îi dă dreptul, posibilităţile și puterile de a oferi o evaluare obiectivă a ceea ce se întîmplă nu numai în Republica Moldova sau în regiune, ci și la nivel internațional. Cu o perseverenţă demnă de respect Iurie promovează ideea necesităţii unirii forțelor binelui împotriva forțelor răului, care încearcă să transforme omul într-un apendice al tehnologiilor de rețea, produs al unei societăţi consumistice... În acest mod Roşca apare în rolul unui gînditor. Sînt sigur că această persoană va fi solicitată în continuare de societate, dar deja nu în rol de distrugător, răsturnător de autocraţie, ci în calitate de creator”, a declarat scriitorul și publicistul Mihail Lupaşco.

Prezența sa permanentă la prezentări și alte activități ale Universităţii Populare conduse de Iurie Roșca diplomatul şi analistul politic Victor Borşevici a explicat-o simplu: „Marele Goethe a spus odată că, pentru a face ceva, trebuie să fii cineva. Iată deci că Roşca a devenit nu doar o figură politică proeminentă, ci şi un gînditor al timpului nostru, confesiunile căruia sînt demne de atenție în societatea noastră”.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав