Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Niciunul din statele membre ale NATO nu va recunoaște rezultatele alegerilor din Siria

3 iun. 2014,, 16:33   Externe
4081 5
Foto: agerpres.ro
Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, și-a exprimat marți convingerea că niciunul din cele 28 de state membre ale Alianței Nord-Atlantice nu va recunoaște rezultatele alegerilor prezidențiale ce au loc marți în Siria.

"Alegerile prezidențiale siriene sînt o farsă. Ele nu corespund normelor internaționale ce reglementează alegeri libere și corecte. Sînt convins că niciun aliat nu va recunoaște rezultatele acestor pretinse alegeri", a afirmat Rasmussen, potrivit RIA Novosti.

Peste 15 milioane de sirieni sînt chemați marți la urne pentru a-l alege pe șeful statului. Actualul președinte Bashar al-Assad, considerat favorit al scrutinului, se confruntă cu alți doi candidați, puțin cunoscuți de către electorat — Hassan Al-Nouri, profesor la Universitatea din Damasc, și Maher al-Hajjar, deputat în parlamentul național reprezentînd așa-numita opoziție internă moderată. În luna martie, parlamentul sirian a aprobat o nouă lege electorală care, pentru prima dată în istoria Siriei, a autorizat participarea mai multor candidați la competiția pentru funcția supremă în stat, într-o țară devastată de peste trei ani de un conflict sîngeros.

Scrutinul, organizat în zonele controlate de regimul de la Damasc, este denunțat ca o 'parodie a democrației' de către opoziție și țările occidentale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав