Arşiţa stiri: 166
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Studiul care DESFIINŢEAZĂ miturile despre inteligenţa blondelor

4 iun. 2014,, 00:10   Ştiinţă şi IT
6950 2
Foto : libertatea.ro
Bancurile despre lipsa d inteligenţă a femeilor blonde sunt cunoscute de toată lumea. Totuşi, studii recente au demonstrat că acestea nu au nicio bază reală.

Potrivit unor studii recente, culoarea părului depinde de o singură literă a codului genetic. Schimbînd o singură "literă" din codul genetic, brunetele ar deveni blonde fără ca acest lucru să le afecteze inteligenţa, după cum susţin cercetătorii de la Universitatea Stanford, din California.

Studiul demonstrează că nu există absolut nicio legătură între culoarea părului şi alte trăsături ale unei persoane, infirmînd mitul nivelului scăzut de inteligenţă al blondelor.

"Mecanismul genetic care determină culoare părului nu afectează caracteristicile celorlalte părţi ale corpului. Este un bun exemplu de abordare superficială", susţine profesorul David Kingsley, citat de Daily Mail.

Cercetătorii au mai descoperit că gena responsabilă de apariţia părului blond nu are legătură cu o anumită culoare a ochilor, astfel că ochii albaştri şi părul blond nu sunt asociate genetic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав