X 
Arşiţa stiri: 212
Jocurile Olimpice stiri: 293
Transnistria stiri: 1461

Filat comentează altercația de la Comrat

5 iun. 2014,, 15:22   Politică
6063 4
Foto: noi.md
Plimbările foarte dese ale bașcanului Găgăuziei, Mihail Formuzal, la Moscova, dar și ale altor aleși locali din regiune se finalizează cu destabilizarea situației la Comrat. Opinia aparține liderului PLDM, Vlad Filat, și a fost exprimată în cadrul unei emisiuni la Unimedia.

„Ceea ce se întîmplă la Comrat nu poate fi scos din contextul general al acestor acțiuni care urmăresc, dacă nu stoparea, atunci încetinirea procesului de integrare europeană. Foarte mulți colegi de la Comrat, pînă a fi lansată această campanie, erau foarte proeuropeni. Aceste plimbări foarte dese la Moscova se finalizează cu anumite acțiuni la Comrat”, a explicat liberal democratul.

Totodată, politicianul a calificat drept regretabil incidentul produs în această săptămînă la ședința Adunării Populare a Găgăuziei, cînd doi aleși locali au fost agresați. Filat și-a exprimat convingerea că persoanele implicate vor răspunde în fața legii pentru acțiuni lor.

„Eu cred că pumnul, scaunul și alte obiecte nu reprezintă un argument. Argument este cuvîntul, este o idee și convingerea prin care sînt promovate ideile. S-a ajuns prea departe. Instituțiile statului trebuie să intervină”, a conchis Filat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав