X 
Cutremure stiri: 506

Estul Ucrainei: Rebelii controlează 200 km de graniță cu Rusia

6 iun. 2014,, 09:40   Externe
6928 6
Foto : baltinfo.ru
Aproximativ 150-200 km de graniță între Ucraina și Rusia se află în prezent sub controlul milițiilor proruse, a anunțat premierul autoproclamatei 'republici populare' Lugansk, Vasili Nikitin, citat vineri de RIA Novosti.

'Armata sud-estului controlează astăzi 150-200 de kilometri de granița cu Rusia. Nu vom permite să fim încercuiți', a declarat el, într-un interviu apărut în ediția de vineri a cotidianului rus Komsomolskaia Pravda.

Liderii 'republicii' fac totul pentru a împiedica o blocadă a regiunii de către armata ucraineană, a mai spus acesta, menționînd că nu sînt deocamdată probleme în aprovizionarea cu alimente a populației din zonă.

'Ne putem apăra o perioadă îndelungată, dar oricum pregătim adăposturi împotriva bombardamentelor, facem provizii de apă', a indicat așa-numitul premier din Lugansk, dat în căutare de Ministerul ucrainean de Interne.

Vasili Nikitin este suspectat de 'acțiuni deliberate de schimbare a limitei teritoriale sau a frontierei de stat a Ucrainei și a ordinii constituționale în complicitate cu alte persoane'.

Guvernul ucrainean a decis joi să închidă o parte a frontierei sale cu Rusia în regiunile Donețk și Lugansk, după cum a anunțat serviciul de presă al executivului de la Kiev. Astfel, conform acestei decizii luate la inițiativa Serviciului ucrainean de frontieră, au fost închise opt puncte de control din cele 32 cîte există în regiunile Lugansk și Donețk, indică RIA Novosti.

În cursul acestei săptămînii, rebelii au comis mai multe atacuri asupra unor puncte de control la granița cu Rusia, iar o parte din grăniceri au depus armele, fie trecînd de partea rebelilor, fie refugiindu-se pe teritoriul rus împreună cu familiile lor, de teama unor eventuale represalii pentru abandonarea postului.

Regiunile ruse de la frontiera cu Ucraina au primit deja mii de ucraineni, care fug din calea ostilităților ce se derulează în sud-estul țării, conform agenției menționate de presă. Autoritățile de la Moscova susțin că doar până în 4 iunie au primit peste 7.000 de refugiați ucraineni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав