X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Fostul primar al orașului Slaveansk a fost arestat

10 iun. 2014,, 14:58   Externe
5908 0
Foto : lifenews.ru
Fostul primar al orașului Slaveansk, Veaceslav Ponomarev, astăzi dimineață, a fost arestat și retras din funcție. În locul lui interimatul funcției de primar va fi asigurat de fostul șef al Direcției protecție socială din Slaveansk, Vladimir Pavlenko, relatează LifeNews cu referire la surse din cadrul administrației orașului.

Imediat după inaugurarea lui Petro Poroșenko în funcția de președinte al Ucrainei, Ponomarev a declarat că nu intenționează să coopereze cu actualele autorități de la Kiev. El l-a numit pe Poroșenko „monstru” care se ascunde după imaginea de ”iepuraș de ciocolată”. Potrivit lui Ponomarev, președintele ales al Ucrainei este „un trimis al diavolului”.

Veaceslav Ponomarev a devenit „primar al poporului” orașului Slaveansk pe 13 aprilie 2014, în timpul asaltului sediului Serviciului de Securitate al Ucrainei. Înainte de a se autoproclama „primar popular” al orașului Ponomarev conducea o mică fabrică de producție a săpunului. Anterior Ponomarev și-a făcut serviciul militar la flotă, iar în anii 1990 s-a ocupat de afaceri.

Pînă la Ponomarev funcția de primar al orașului Slaveansk a fost deținută de Nelly Ștepa, care după acapararea clădirilor administrative din oraș a trecut de partea armatei populare. Însă peste cîteva zile Ștepa a declarat că scopul ei a fost doar să detensioneze situația. A urmat o discuție cu Ponomarev, după care Ștepa a demisionat, iar Ponomarev a preluat funcția de primar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?