X 
Cutremure stiri: 502

Iurie Leancă a numit Poliţia de Frontieră a Moldovei ca fiind una dintre cele mai eficiente structuri de stat (FOTO)

10 iun. 2014,, 15:01   Societate
5074 2
Foto: gov.md
Poliţia de Frontieră (PF), fiind parte componentă a Ministerului Afacerilor Interne, a demonstrat într-un termen scurt capacitatea excelentă de a se reforma şi este una dintre cele mai eficiente structuri de stat. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Iurie Leancă marţi, la ceremonia de serbare a aniversării a 22-a a fondării PF, cu genericul "Preţul unei frontiere sigure".

Potrivit agenţiei "Infotag", premierul a amintit că colaboratorii serviciului sînt cei care primii îi întîmpină la frontieră pe oaspeţii Moldovei şi pe cetăţenii acesteia care intră şi pleacă din ţară.

"Sînteţi nu doar imaginea Moldovei, dar de siguranţa activităţii voastre, de profesionalismul vostru depinde prima impresie despre republică, reputaţia ei. Aţi demonstrat capacitatea de a activa în strictă conformitate cu standardele internaţionale, în legătură cu liberalizarea regimului de vize între Republica Moldova şi UE, precum şi aţi barat migrarea ilegală şi criminalitatea transfrontalieră", a spus premierul.

Directorul PF, Dorin Purice, a menţionat că structura pe care o conduce este prima dintre structurile militarizate din Republica Moldova care a trecut la activitate pe bază de contract, iar deservirea frontierei externe a Moldovei conform standardelor europene a început a fi implementată din iulie 2012.

"Timp de doi ani incompleţi, datorită suportului financiar fără precedent din partea partenerilor de dezvoltare, am reuşit într-o măsură substanţială să modificăm spre bine metodologia de activitate a PF. Angajaţii lucrează cu metode moderne de control al liniei de frontieră şi a documentelor, le sînt oferite condiţii confortabile de activitate în punctele de trecere modernizate", a spus Dorin Purice, menţionînd că a avut loc "feminizarea PF" şi acum fiecare al patrulea grănicer este femeie.

"Aceasta se datorează faptului că tindem spre profesionalismul maxim al colaboratorilor. În instituţie mai are loc demilitarizarea parţială a subdiviziunilor", a spus şeful PF.

Cei mai buni grăniceri la finele concursului de profesionalism au fost desemnaţi căpitanul Dmitri Daţco şi maiorul Vasile Area.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав