X 
Cutremure stiri: 502

Europa a admis în public posibilitatea de federalizare a Ucrainei

12 iun. 2014,, 00:45   Externe
10789 12
Foto: informing.ru
Publicația "Izvestia" susține că Rusia a convenit privind federalizarea Ucrainei. Aceste concluzii au fost făcute de mass-media pe marginea rezultatelor întrevederii trilaterale a miniștrilor de Externe din Polonia, Germania și Rusia, care s-a încheiat marți seara.

În special, este vorba despre declarația șefului diplomației poloneze, Radoslaw Sikorski, care a declarat că "una dintre măsurile de stabilizare a situației din Ucraina poate fi descentralizarea".

Publicația a făcut referire la o sursă diplomatică anonimă, care a declarat că nu vede nicio diferență între "descentralizarea" propusă de Ucraina și Europa și "federalizarea" cerută de Rusia.

Pe marginea altor probleme miniștrii nu au ajuns la un consens. Moscova continuă să insiste pe o încetare imediată a focului în sud-est, în timp ce Occidentul apără dreptul Ucrainei de a nu face concesii rebelilor, care s-au divizat în numeroase grupări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав