Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4074

Erhard Busek: Dezvoltarea Republicii Moldova semnifică stabilitatea regiunii

12 iun. 2014,, 10:00   Economie
3034 0
Foto: novosti.rs
„Uniunea Europeană trebuie să ajute Republica Moldova să avanseze, ca un semn de stabilitate în regiune”, a declarat miercuri preşedintele Forumului Economic Vienez, Erhard Busek, prezent la reuniunea investitorilor organizată la Chişinău.

Potrivit agenţiei "Infotag", fostul vicecancelar al Austriei a apreciat "progresele remarcabile" înregistrate în ultimii ani şi a spus că "trebuie făcut tot posibilul ca Republica Moldova să fie cunoscută ca un loc foarte bun pentru investiţii".

"Trebuie să se ştie că există multe şanse de investiţii în domenii tradiţionale ca agricultura. Vom face tot posibilul să ajutăm lucrurile să meargă înainte. Este în interesul nostru comun. Pentru că trebuie să facem ca Moldova să avanseze, ca un semn de stabilitate în regiune. Este o adevărată provocare europeană la acest moment", a subliniat Erhard Busek la încheierea reuniunii Vienna Economic Talks.

Vicepremierul Valeriu Lazăr, ministrul Economiei, a amintit că preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, efectuează miercuri şi joi o vizită la Chişinău, unde va participa la forumul investiţional care va avea loc în cadrul Business European Week.

"Avînd în vedere că preşedintele CE se va afla astăzi şi mîine la Chişinău, vom considera, vorbind la modul figurat, că pentru o zi şi jumătate capitala Europei se va muta la Chişinău", a spus Lazăr.

El a precizat că la reuniune sînt aşteptaţi, în afară de şeful executivului comunitar, o serie de comisari europeni.

"Avem nevoie nu doar de sprijin moral, dar şi ajutor tehnic, investiţii în infrastructură, programe de sprijinire a întreprinderilor. Mîine vom discuta anume aceste aspecte", a punctat Lazăr.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?