Arşiţa stiri: 166
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

China refuză livrările de produse modificate genetic din SUA

13 iun. 2014,, 10:32   Externe
4693 1
Foto: ruslekar.info
Oamenii de știință din întreaga lume nu au ajuns încă la un consens cu privire la impactul alimentelor modificate genetic asupra sănătății umane. Iar în timp ce în Europa se tot discută, ce să interzică și ce să permită, China a adoptat o poziție mult mai dură referitor la această problemă. Corespondentul RT Alexei Iaroşevski a discutat problema cu prezentatorul Neil Harvey.

China se mîndreşte cu faptul că a putut scoate porumbul său pe piață, ea nu mai vrea să-l cumpere de la Statele Unite ale Americii. Dacă examinăm cifrele, putem vedea că vînzările și importurile de porumb din SUA au scăzut în mod semnificativ. Ediția WallStreetJournal a numărat pierderile în termeni monetari: societățile comerciale americane deja au fost lipsite de mai mult de o jumătate de miliard de dolari. De remarcat faptul că în ultimii ani China a fost unul dintre cei mai mari importatori de porumb din SUA (5 milioane de tone de cereale pe an), fiind cel de-al treilea cel mai mare importator de porumb, în schimb, în acest an exporturile de porumb din SUA către China au scăzut cu 85%. Motivul principal este că China nu vrea să cumpere produse modificate genetic.

Recent prim-ministrul rus a declarat, de asemenea, că Rusia dorește să se abțină de la cumpărarea de alimente modificate genetic și că are suficiente pămînturi, posibilităţi și cunoștințe pentru creșterea propriilor culturi naturale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав