X 
Cutremure stiri: 502

Ucraina nu controlează 184 km de frontieră cu Rusia (Serviciul ucrainean pentru frontieră)

13 iun. 2014,, 17:11   Externe
3550 0
Foto : reuters
Ucraina nu controlează la ora actuală circa 184 km de frontieră cu Rusia, a indicat vineri primul adjunct al șefului Serviciului ucrainean pentru frontieră, Pavel Șișolin, citat de Interfax-Ukraina.

'Este trist, dar astăzi Ucraina nu controlează 184 de km din cei 2200 de km ai frontierei de stat', a indicat oficialul ucrainean, într-un interviu acordat publicației electronice Glavkom. 'Nu vreau să mint pe nimeni și să afirm că situația ar fi alta', a adăugat el.

Potrivit acestuia, practic teritoriul de la linia de graniță pînă la orașele Donețk și Lugansk — zona minieră Donbas — scapă astăzi controlului guvernamental. 'Acolo nu există nicio autoritate locală, nici forțe de ordine, nicio filială a SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei), nimic', a subliniat același responsabil ucrainean.

În același timp, consilierul ministrului ucrainean de interne Anton Gherașcenko a declarat vineri că pînă sîmbătă granița de stat a Ucrainei în est ar trebui să fie securizată de forțele armatei ucrainene și ale Gărzii Naționale, informează Ria Novosti.

Autoritățile de la Kiev acuză Rusia că permite infiltrarea de combatanți și arme pe teritoriul său, dar Moscova respinge aceste acuzații. Guvernul ucrainean a decis să închidă temporar opt puncte de control în estul țării, unele dintre care sunt controlate de rebeli.

'Cu privire la problema frontierelor de stat: în noaptea aceasta (de joi spre vineri), cu sprijinul Gărzii Naționale am realizat un marș de la sud la nord și invers pentru a securiza acea porțiune a graniței, care din păcate a rămas deschisă în urma atacurilor masive ale rebelilor', a mai spus consilierul ministrului ucrainean de interne, citat de agenția de presă Unian. 'Se va trage cu tunuri din blindate pe căile de acces, iar combatanții care vor încerca să se infiltreze ilegal pe teritoriul Ucrainei vor fi nimiciți', a avertizat el.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав