X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

În Moldova a apărut prima bibliotecă mobilă pentru copii

14 iun. 2014,, 16:00   Societate
5288 0
Foto : alba24.ro
Moldova are o bibliotecă mobilă pentru copii, fondată de Biblioteca Naţională pentru Copii "Ion Creangă", cu suportul financiar al Guvernului Japoniei, acordat prin programul Kusanone. Proiectul a fost lansat la 13 martie 2013, după ce Ambasadorul Japoniei în Moldova, Toichi Sakata, şi directorul bibliotecii, Claudia Balaban, au semnat un acord de grant în valoare de $94,4 mii.

Înfiinţarea bibliotecii mobile are ca scop acordarea copiilor şi adolescenţilor din toate localităţile oportunităţi de a beneficia de diferite informaţii, tehnologii performante. Colecţia bibliotecii include 550 de cărţi, inclusiv enciclopedii, dicţionare, cărţi în mai multe volume, dar şi 600 de cărţi electronice.

În plus, biblioteca mobilă este dotată cu internet fără fir, trei laptopuri şi tablete, un proiector cu ecran, un aparat de fotografiat digital, jocuri şi păpuşi. Tot în bibliotecă a fost amenajată o sală de lectură. Beneficiarii principali vor fi copii ai căror părinţi sînt plecaţi peste hotare, copii de la casele de copii, de la instituţii de tip internat, copii ajunşi în dificultate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?