X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Angelina Jolie a primit o distincție din partea Reginei Angliei

14 iun. 2014,, 18:00   Showbiz
4876 0
Foto : reuters
Actrița și regizoarea americană Angelina Jolie a primit o distincție din partea Reginei Angliei, pentru angajamentul său în lupta împotriva violențelor sexuale în zone de război, potrivit tradiționalei liste de distincții regale, publicată vineri, relatează AFP.

"A primi o distincție legată de politica internațională este de o mare importanță pentru mine, deoarece mi-ar plăcea să-i consacru viața mea profesională", a declarat Angelina Jolie.

"Este o onoare să lucrez, cu victime ale violurilor, la programul de prevenire a violențelor sexuale", a adăugat ea.

"Sunt conștientă că pentru a reuși să ne atingem obiectivele este nevoie de o viață întreagă, iar eu sunt pregătită să o consacru pe a mea", a mai spus ea.

Angelina Jolie a primit titlul de Comandor al Ordinului Saint Michael și Saint George, un ordin de cavalerie pentru persoanele "care aduc un serviciu extraordinar și de o importanță non-militară într-o țară străină". Este a doua cea mai înaltă distincție, după Cavaler/Doamnă al/a Marii Cruci.

Au mai primit distincții din partea reginei, cu ocazia împlinirii vîrstei de 88 de ani în aprilie, actorul irlandez premiat cu Oscar Daniel Day Lewis, distins cu titlul de Cavaler, actorul britanic Damian Lewis, din seria televizată 'Homeland', care a primit Ordinul Imperiului Britanic, sau romanciera britanică Hilary Mantel, dublu câștigătoare a Booker Prize, căreia i-a fost atribuit titlul de Comandor.

Tînărul britanic Stephen Sutton, de 19 ani, decedat luna trecută în urma unui cancer incurabil la intestin, a fost de asemenea distins cu titlul de Membru al Ordinului Imperiului Britanic.

El a emoționat întreaga țară reușind să strîngă peste 4 milioane de lire pentru lupta împotriva cancerului. Acest titlu i-a fost decernat la 14 mai, în ziua morții sale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?