X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Scenariul de la Odesa: la Kiev amenință că vor incendia ambasada Rusiei

15 iun. 2014,, 01:09   Externe
7448 10
Foto: dp.ru
La Kiev, o mulțime de oameni agresivi au asediat ambasada Rusiei, împreună cu personalul care se află acolo, cerînd "încetatarea amestecului Rusiei în afacerile interne ale Ucrainei". Potrivit REGNUM, ieșirea de pe teritoriul reprezentanței diplomatice este blocată, pe perimetru sînt plasate anvelope, iar în clădire se aruncă cu bombe fumigene. Protestatarii au dat jos drapelul de stat al Federației Ruse.

În plus, mulțimea a răsturnat mai multe autovehicule cu numere diplomatice și a aruncat cu pietre în geamuri. "Toate ferestrele din clădire sînt sparte", - a declarat șeful serviciului de presă al Ambasadei Rusiei la Kiev, Oleg Grișin. În mulțime răsună apeluri de a da foc clădirii. Toate ieșirile din clădire au fost blocate de participanții la acțiune.

Acțiunea de la ambasada Rusiei este legată de știrile de la Lugansk, unde insurgenții au doborît un avion de transport al Forțelor Aeriene ale Ucrainei. Acesta transporta 49 de parașutiști. Toți militarii au decedat , iar autoritățile ucrainene au anunțat zi de doliu. Amintim că acțiunile similare ale naționaliștilor la Odesa s-au soldat cu moartea în incendiu a zeci de civili.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?