Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

SUA acuză Rusia de furnizarea de tancuri și sisteme "Grad" rebelilor

16 iun. 2014,, 00:00   Externe
8547 14
Foto: lenta.ru
Departamentul de Stat al SUA a declarat, vineri, 13 iunie, că în ultimele zile, Rusia a trimis în sprijinul insurgenților din estul Ucrainei tancuri și lansatoare de rachete, informează Reuters.

"Potrivit estimărilor noastre, rebelii din estul Ucrainei au obţinut arme grele şi echipamente militare din Rusia, inclusiv tancuri şi lansatoare de rachete ruseşti", - a declarat secretarul de presă al Departamentului de Stat al SUA, Marie Harf.

Potrivit ei, în ultimele trei zile din Rusia în Ucraina a intrat o coloană din trei tancuri T-64, cîteva lansatoare de rachete "Grad" și alte echipamente militare.

Canada, în acest sens, și-a exprimat deja îngrijorarea. Prim-ministrul Stephen Harper a discutat prin telefon despre criza din Ucraina cu președintele american Barack Obama. Potrivit premierului, "dacă această informație este veridică, atunci aceste acțiuni nesăbuite amenință pacea regională și globală".

Reprezentanții rebelilor din republica populară Donețk au confirmat vineri că au în dotare trei tancuri, dar nu au dezvăluit de unde au primit tehnica.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав