Cutremure stiri: 506

Moldova şi România s-au invitat reciproc să ratifice Acordul de Asociere RM-UE

17 iun. 2014,, 15:59   Societate
2979 0
Foto: mae.ro
Moldova şi România s-au invitat reciproc să ratifice Acordul de Asociere RM-UE în Parlamentele sale. Decizia corespunzătoare a fost enunţată marţi, la Bucureşti, la şedinţa Comisiei comune de integrare europeană.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la Serviciul de presă al Parlamentului, ministrul Afacerilor Externe al României, Titus Corlăţean, a spus la întrunirea cu delegaţia Parlamentului Moldovei că "România îşi propune să fie prima ţară care va ratifica Acordul de Asociere UE - Republica Moldova, care urmează a fi semnat pe 27 iunie".

Pentru a marca acest eveniment istoric, diplomatul român a adresat invitaţia preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, şi ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, de a participa la şedinţa Parlamentului României, la care va fi ratificat documentul. De asemenea, Titus Corlăţean a exprimat disponibilitatea conducerii Ministerului de Externe al României şi a Parlamentului de a participa la ceremonia de ratificare a Acordul de Asociere în Moldova.

Potrivit spuselor diplomatului român, "după semnarea Acordului de Asociere, Republica Moldova va intra într-o nouă etapă de dezvoltare, urmînd să se deschidă noi posibilităţi pentru ţară".

Copreşedintele comisiei din partea Moldovei, Ana Guţu, a mulţumit autorităţilor române pentru sprijinul constant şi fără rezerve acordat Republicii Moldova, menţionînd că România este mai mult decît un stat vecin.

"Este ţara care ne-a ajutat pe parcursul timpului să păşim pe calea integrării europene şi îi sîntem profund recunoscători pentru aceasta", a spus parlamentara.

Corlăţean a comunicat despre intenţia miniştrilor de Externe din statele membre ale UE de a desfăşura o reuniune la Chişinău, în această toamnă.

După cum a comunicat anterior "Infotag", în zilele de 17-18 iunie, la Bucureşti, are loc a patra reuniune a Comisiei comune pentru integrare europeană a Parlamentelor Moldovei şi României. Întrunirea este dedicată semnării Acordului de Asociere RM-UE, preconizat pentru sfîrşitul lunii iunie. Părţile intenţionează să discute subiecte de cooperare din domeniul economiei şi educaţiei între ţări, precum şi îmbunătăţirea legislaţiei. Pe lîngă Ana Guţu, din delegaţie mai fac parte Tudor Deliu, Maria Ciobanu, Gheorghe Mocanu, Oleg Ţulea, Mihail Solcan. Deputaţii vor participa la şedinţa solemnă organizată cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la înfiinţarea Senatului României şi la deschiderea expoziţiei "Fabricat în Basarabia".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав